Acute GGZ voor uw werknemers

Bij EvenZicht Professional ondersteunen we bedrijven om zorg te dragen voor de mentale gezondheid van hun medewerkers en proberen wij (langdurige) uitval van de medewerker te voorkomen door snel te schakelen en probleemgericht te behandelen.

Ieder bedrijf of organisatie waar medewerkers in dienst zijn heeft te maken met ziekteverzuim. Dit kan zijn door lichamelijke gezondheidsredenen, maar uitval door druk op de mentale gezondheid komt ook zeer regelmatig voor. Dan is het fijn als iemand snel geholpen wordt zodat (langdurige) uitval voorkomen kan worden.

Daarvoor is EvenZicht Professional opgezet.

Mentale druk bij uw medewerkers

Gevolgen voor de werkgevers

De wachttijden in de reguliere GGZ zijn lang. Als gevolg daarvan staat iemand die acuut mentale zorg nodig heeft langer onder druk waardoor de problemen kunnen verergeren. Een medewerker die nog aan het werk is komt in de ziektewet terecht en medewerkers die reeds in de ziektewet zitten vallen langdurig uit. Zowel voor de medewerker als voor de werkgever is dat geen wenselijke situatie. De kosten bij uitval van een medewerker zijn hoog en in tijden van personeelsschaarste is het regelen van vervanging een moeizaam proces. Daardoor komt de continuïteit van de bedrijfsprocessen in gevaar en lopen de kosten voor de werkgever hoog op.

Zorg voor het mentale welzijn van medewerkers

Als werkgever is het welzijn van je medewerkers belangrijk. Immers; zonder medewerkers geen bedrijf. Op lichamelijk gebied is hier vaak van alles voor geregeld, denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie en ARBO. We hebben veel over voor de lichamelijke gezondheid van onze medewerkers. Maar hoe dragen we zorg voor de mentale gezondheid van de medewerkers?

Vergelijk het met een medewerker die in zijn vrije tijd hardloopt, tijdens een training struikelt en zijn knie openhaalt. Wij zijn er om de wond te verzorgen en te verbinden en te zorgen dat men weer verder kan (‘op de been – uit de zorg’). Wat we in dit kader niet doen, is onderzoeken waarom iemand gestruikeld is. We onderzoeken niet wat er met het evenwichtsorgaan aan de hand is of wat er in het verleden is gebeurd wat maakt dat iemand nu struikelt. Daar is, indien nodig, de reguliere GGZ voor.

Het bieden van ‘eerste hulp’ wanneer uw medewerker op mentaal gebied vastloopt kan ervoor zorgen dat de medewerker kan blijven functioneren c.q. dat het verzuim beperkt blijft. Mocht er op lange termijn meer ondersteuning nodig zijn, dan krijgt uw medewerker handvatten om de wachttijd voor de reguliere GGZ te kunnen overbruggen zonder daarbij (volledig) uit te vallen. Denk hierbij aan gidsing op het gebied van zelfhulp, mobiliseren van het eigen sociale netwerk, focus op draagkracht en in eigen tijd en op een geschikt moment volgen van eHealth modules.

Op korte termijn weer ‘op de been’, op langere termijn ‘uit de zorg’.

Bij EvenZicht streven we er altijd naar om mensen die bij ons komen voor hulp doelgericht en effectief te behandelen waardoor terugval of langdurige zorg zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Naast acute zorg willen we ook bijdragen aan preventie. Bedrijven kunnen hiervoor gebruik maken van voorlichtingen met betrekking tot (het behouden van) mentale gezondheid.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!