Mentale gezondheid werknemers

Als werkgever is het welzijn van je medewerkers belangrijk. Immers; zonder medewerkers geen bedrijf. Op lichamelijk gebied is hier vaak van alles voor geregeld, denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie en ARBO. We hebben veel over voor de lichamelijke gezondheid van onze medewerkers. Maar hoe dragen we zorg voor de mentale gezondheid van de medewerkers?

Eerste hulp

Het bieden van ‘eerste hulp’ wanneer uw medewerker op mentaal gebied vastloopt kan ervoor zorgen dat de medewerker kan blijven functioneren en dat het verzuim beperkt blijft. Mocht er op lange termijn meer ondersteuning nodig zijn, dan krijgt uw medewerker handvatten om de wachttijd voor de reguliere GGZ te kunnen overbruggen zonder daarbij (volledig) uit te vallen. Denk hierbij aan gidsing op het gebied van zelfhulp, mobiliseren van het eigen sociale netwerk, focus op draagkracht en in eigen tijd en op een geschikt moment volgen van eHealth modules.

Op korte termijn weer ‘op de been’, op langere termijn ‘uit de zorg’.

Losse hulpvragen of samenwerking

Werkgevers kunnen bij ons terecht wanneer ze losse hulpvraag hebben voor een van hun medewerkers. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een samenwerking aan te gaan waarbij we een continue beschikbaarheid garanderen voor alle medewerkers. Zo worden uw medewerkers snel geholpen indien nodig.

Preventie

Naast acute zorg willen we ook bijdragen aan preventie. Bedrijven kunnen hiervoor gebruik maken van voorlichtingen met betrekking tot (het behouden van) mentale gezondheid onder medewerkers.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!